HACCP oplossing, samen werken aan voedselveiligheid!

Kwaliteit: klanten die terug komen en niet uw producten!

Hygiëne advies:

Als advies bureau zijn wij bezig om een complete oplossing te maken voor alles wat met hygiëne binnen uw bedrijf belangrijk is:Als onafhankelijke organisatie bezoeken wij diverse bedrijven door heel Nederland. En adviseren wij over voedselveiligheid, temperatuur oplossingen, ongedierte oplossingen en opleidingen. We zijn volledig op de hoogte van alle wet- en regelgeving voor alle bedrijven die voedsel verwerken en/of verkopen. Door onze aanpak is er een compleet digitale oplossing voor de verplichte registratie, temperatuur controle en ongedierte bestrijding.Wij helpen vele soorten bedrijven. Ook als er nog geen hygiëneplan is binnen het bedrijf zorgen wij zelf voor het complete plan.

HACCP Handboek:


Door HACCP Oplossing B.V. word een compleet handboek digitaal of op schrift geleverd.100% veilig voedsel bestaat niet! Meer kennis over de gevaren kan ons voedsel wel steeds veiliger maken. Sinds 1995 is elk bedrijf dat voedingsmiddelen produceert behandelt, verhandelt en vervoert, vanuit de Warenwet verplicht een voedselveiligheidssysteem te hanteren. Met een goed voedselveiligheidsysteem beheerst u veiligheid van uw voedsel.

Door dit voedselveiligheidsysteem digitaal bij te houden in Hygiënecode online bent u altijd up-to-date. 


Uw HACCP uitvoeren met behulp van online tools

Ons online systeem is geschikt voor een bedrijf dat levensmiddelen produceert, bewerkt, verpakt, verhandelt, opslaat of vervoert. Het is een systeem dat over instrumenten beschikt zodat u kunt werken volgens de principes van HACCP. HACCP uitvoeren is hierdoor geen tijdrovende klus meer, want u kunt alle gegevens vlot en duidelijk verwerken. Wij begeleiden u graag bij het implementeren en opzetten van een praktisch systeem.


HACCP richtlijnen uitvoeren


Met dit systeem kunt u uw werkzaamheden volgens de HACCP principes uitvoeren. Onze instrumenten helpen u om een juiste analyse te maken van kritische punten waarop extra goed moet worden gelet. Daarnaast stellen onze instrumenten u in staat om het hele producties grondig in kaart te brengen en na te lopen op mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid.

Waar met levensmiddelen wordt gewerkt kunnen onbewust ‘hazards’ optreden die een bedreiging voor de gezondheid van de consument vormen. U kunt dan denken aan fysische gevaren zoals glas of andere scherpe materialen, chemische gevaren (gifstoffen) of microbiologische gevaren zoals bacteriën en schimmels. Schimmels zijn hele kleine plantjes die overal kunnen leven, dus ook in levensmiddelen. Sommigen zijn niet schadelijk, maar toch wordt het doorgaans geassocieerd met ziekte.


HACCP regels monitoren is een ‘must’


Het goed conserveren van levensmiddelen is van belang om te voorkomen dat schimmelvorming optreedt. Een eenvoudige manier om voedsel te conserveren is koeling, maar er zijn natuurlijk nog vele andere manieren om voedsel lang houdbaar te houden zoals fermentatie, zouten en pekelen van vis, pasteurisatie enz. Om te kijken of u dit op een verantwoorde wijze doet voert de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) regelmatig controles uit om te kijken of u werkt volgens de HACCP principes. Zo niet, dan dient u maatregelen te nemen. In sommige gevallen krijgt u ook nog eens een fikse boete. HACCP uitvoeren en monitoren is dan ook een ‘must’. Wij bieden u de mogelijkheid om dit op een vrij eenvoudige manier te doen.


De NVWA is een fusie van de Algemene Inspectiedienst (AID), de Plantenziektenkundige Dienst (PD) en de Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). De NVWA bewaakt de veiligheid van producten voor consumenten, maar daarnaast zijn ze ook verantwoordelijk voor de gezondheid van dieren en planten. Een belangrijke taak die met de groots mogelijk zorg wordt uitgevoerd. U, als ondernemer, wilt daar natuurlijk zo goed mogelijk aan meewerken. Echter, er zijn veel regels en richtlijnen waardoor u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Hygiënecode online maakt uw leven een stuk makkelijker. Bekijkt u onze video maar eens voor een aantal opties.

HACCP HANDBOEK en Hygiënecode Online:


Alle organisaties die werken met een kwaliteitssysteem zoals o.a. ISO-22000 of HACCP hebben te maken met het beheer van het fysieke, papieren kwaliteitshandboek en moeten dus een soort Document Beheer Systeem hebben.

  • Wie mag welke documenten inzien?
  • Hoe voorkomt u dat oude versies rond blijven slingeren binnen de organisatie?
  • Hoe voorkomt u dat u bij wijzigingen in het handboek steeds meerdere papieren handboeken moet uitprinten en deze moet vervangen?

Bovenstaande vragen worden vaak gesteld bij het implementeren en werken met een kwaliteitsmanagement systeem.

Digitaal-handboek


HACCP Oplossing heeft daarbij een eigen template ontwikkeld, genaamd Document Beheer Systeem (HCO / Hygiënecode online). Bedrijven kunnen dit template toepassen en daarmee het beheer van documenten en de effectiviteit van hun kwaliteitssysteem sterk verbeteren. HetDocument Beheer Systeem werktvia het Internet. Medewerkers kunnen hun documenten eenvoudig delen en men kan verschillende autorisaties geven aan verschillende medewerkers.


Eenvoudig beschikbaar
Document Beheer Systeem (HCO) werkt eenvoudig. Elke medewerker kan er mee uit de voeten. Documenten worden in het systeem gezet. Elke medewerker kan op iedere willekeurige werkplek beschikken over de benodigde documenten.


Praktisch versiebeheer


Het grote voordeel van een digitaal Document Beheer Systeem is, dat er geen kans bestaat dat oude versies in de organisatie terechtkomen. Alleen de nieuwste versie is in te zien en uit te printen. Op het moment dat een versie wordt aangepast op de computer, maakt het Document Beheer Systeem (HCO) automatisch een nieuw versienummer aan. Het “oude” document wordt dan automatisch bewaard en is later desgewenst oproepbaar. Het inrichten en beheren van het systeem kan gebeuren door een medewerker van de organisatie en behoeft geen externe deskundigheid.

HACCP OPLOSSING

B.V.


Molenzicht 4A