Keep-it® indicator

Maak dagelijks verstandige keuzes door gebruik te maken van de Keep-it® indicator voor een preciezere bepaling van de houdbaarheid van uw voedsel. Vertrouwen op geur alleen is niet voldoende; Keep-it® biedt nauwkeurige en actuele informatie over de resterende houdbaarheid van bederfelijke producten.


Bespaar geld en help het milieu door verspilling van voedsel tegen te gaan. Traditionele houdbaarheidsetiketten geven niet altijd de exacte houdbaarheid aan, maar met Keep-it® kunt u dat wel. Plan slim voor de hele week door te weten hoe lang verse producten houdbaar zijn. Keep-it® maakt het eenvoudig om te beslissen welke producten u kunt gebruiken voor uw maaltijden, zowel thuis als tijdens het winkelen. Iedereen in uw huishouden kan gemakkelijk zien wanneer een product nog kan worden gebruikt.


Bewaar voedsel op de juiste manier door actief gebruik te maken van de houdbaarheidsindicator en door producten correct in uw koelkast te plaatsen. Dit verlengt de versheid van het voedsel. Houd er rekening mee dat warmte stijgt, dus plaats verse producten onderin de koelkast, direct boven de groentela, waar het koeler is.

Q&A's

  • Zo werkt de Keep-it® indicator 

Wanneer de Keep-it® indicator op een product is aangebracht, monitort deze voortdurend de temperaturen waaraan het product wordt blootgesteld. De inhoud van de indicator is specifiek afgestemd op verschillende producten en simuleert de afname van de resterende houdbaarheid gedurende een bepaalde periode. Bij opslag op een warme plek beweegt de indicator snel, terwijl bij koelere opslag de beweging langzamer is. Zodra de indicator op nul staat, is het product niet langer geschikt voor consumptie.

Neem bijvoorbeeld een visproduct met een op het etiket vermelde houdbaarheidstermijn van 12 dagen bij een temperatuur van 4℃. Als het product wordt bewaard bij een hogere temperatuur, wordt de houdbaarheidstermijn verkort. Omgekeerd, bij opslag onder 4℃ neemt de houdbaarheidstermijn toe. De Keep-it® indicator biedt zo een dynamische weergave van de resterende houdbaarheid, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

  • Hoe nauwkeurig is de Keep-it® indicator?

De houdbaarheid van voedsel varieert afhankelijk van het type voedsel, en om deze variatie te accommoderen, hebben we specifieke indicatoren ontwikkeld voor verschillende producten. De producent blijft verantwoordelijk voor het bepalen van de tijdsduur waarbinnen het voedsel veilig geconsumeerd kan worden.

De Keep-it® indicator maakt gebruik van een geavanceerd systeem dat gebaseerd is op diverse chemische reacties die parallel plaatsvinden. We richten ons specifiek op het temperatuurbereik van 0°C tot 12°C, wat als optimaal wordt beschouwd voor de bewaring van de meeste gekoelde producten. Hoewel de indicator ook buiten dit bereik goed functioneert, bij temperaturen variërend van ongeveer -5°C tot +25°C, kan er enig verschil optreden in vergelijking met de gecorreleerde houdbaarheid van een specifiek product bij deze extremen. Toch biedt de Keep-it® indicator nog steeds een zinvolle indicatie van de houdbaarheid wanneer het product gedurende een bepaalde periode op kamertemperatuur wordt bewaard en vervolgens wordt gekoeld, bijvoorbeeld tijdens een langdurige reis in de auto voordat het in de koelkast wordt geplaatst.

Belangrijk is op te merken dat, net als bij het traditionele houdbaarheidsetiket, de geldigheid van Keep-it® beperkt is zolang de verpakking niet is geopend. De nauwkeurigheid van de chemische reactie in de indicator vertoont doorgaans een foutmarge van ongeveer 12 tot 24 uur, hoewel dit enigszins kan variëren afhankelijk van het type product en de bewaartemperatuur.

  • Geeft de Keep-it® indicator de juiste houdbaarheid aan nadat ik de verpakking heb geopend?

Zodra de verpakking is geopend, is het niet langer betrouwbaar om te vertrouwen op de informatie van de Keep-it indicator. Dit geldt ook voor traditionele houdbaarheidsetiketten. De blootstelling van het product aan lucht en andere externe factoren na opening versnelt het bederf, waardoor een nauwkeurige meting van de resterende houdbaarheid niet meer mogelijk is. Het is belangrijk te realiseren dat, na opening, zowel de Keep-it indicator als traditionele etiketten niet meer representatief zijn voor de werkelijke houdbaarheid van het product.