HACCP oplossing, samen werken aan voedselveiligheid!

Kwaliteit: klanten die terug komen en niet uw producten!

Check Voedselveiligheid

De NVWA heeft onze aanvraag in behandeling om POC( Privaat Orgaan Controlesysteem) controlebureau te worden. De naam is veranderd in Checkpunt Voedselveiligheid. Iets wat al lang in de pen zat maar nu echt is aangevraagd. We hebben heel de controle geheel digitaliseert en de registratie App is daar een hulpmiddel bij. Voor je complete registratie gebruik je Hygiënecode Online. En je complete temperatuur controle 24/7. Je ongedierte bestrijding 24/7 en het complete digitale audit programma wat laat zien of u voldoet aan alle eisen. Dus alles samen geeft aan dat de gehele systematiek in uw bedrijf, door hiermee aan te tonen dat u structureel en in hoge mate voldoet aan de naleving en een juiste invulling geeft aan de betreffende hygiënecode. Controlesysteem voedsel veilheidcheck

Geaccepteerde controlesystemen horeca, ambacht, zorginstellingen, retail

U bent zelf verantwoordelijk voor voedselveilig werken op uw bedrijf. Om te weten of u voldoet aan de wetten en regels voor voedselveiligheid, kunt u samenwerken met een door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geaccepteerd controle- en adviesbureau binnen het Checkpunt Voedselveiligheid programma.

Een controle- en adviesbureau helpt u bij het verbeteren en professionaliseren van uw bedrijf en het invoeren van een controlesysteem. Dat heeft voordelen, want dan past de NVWA mogelijk het toezicht op uw bedrijf aan.


HACCP Oplossing B.V. als Check Voedselveiligheid.


Voordat we een POC-controlebureau zijn. Moeten we nog stappen zetten. Wij zijn nu in gesprek met NVWA en zijn nu verder ons beleid aan het aanpassen voor de volgende stap in het stappen plan van private kwaliteitssystemen NVWA. Samen met verschillende bedrijven in de slagers wereld zijn we aan het kijken naar de juiste controle traject. Daarom zijn we altijd opzoek naar bedrijven die hieraan mee willen werken.

Ons bedrijf word ook uitgebreid met verschillende functies. (sollicitaties zijn welkom) Samen willen we werken aan voedsel veiligebedrijven. Met de ondernemers die voedsel veiligheid het een onderdeel vinden van hun KWALITEIT!

Wie wil er nu al meer info? Of wil samen met ons de stappen gaan zetten naar een VEILIG BEDRIJF? Mail ons uw gegevens en we gaan samen aan de slag. Op de hoogte blijven van het laatste NVWA nieuws lees dan hieronder verder.


NVWA - Nieuwsberichten


https://www.nvwa.nl/

Nieuwsberichten op NVWA


Iedere vorm van hergebruik van de inhoud van deze feed is toegestaan

NVWA wil goed beeld krijgen van mogelijke risico’s speenkoorden

2023-08-15 08:00

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt ouders en verzorgers uit om hun ervaringen te delen met mogelijk onveilige speenkoorden. De NVWA wil op deze manier een beter beeld vormen van de omvang, oorzaak en risico’s van mogelijke problemen met deze producten.


NVWA: betere naleving juist gebruik van diergeneesmiddelen bij slachtdieren noodzakelijk

2023-08-14 08:46

Van september tot eind december 2022 heeft de NVWA extra monsters genomen op slachterijen van paarden, geiten, kalveren en schapen. Dit in aanvulling op het reguliere Nationaal Programma Residuen (NPR). Van de 186 extra genomen monsters zijn er 20 positief bevonden. Dit heeft geleid tot meerdere boetes die opliepen tot 10.000 euro.

NVWA waarschuwt voor afslankthee met sibutramine en sildenafil

2023-07-28 09:00

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten om de afslankthee FXSLIM Lady&Man niet te gebruiken. De afslankthee bevat de verboden stoffen sibutramine en sildenafil. Deze stoffen staan niet genoemd bij de ingrediënten van het product. Dit blijkt na onderzoek van de NVWA. Consumenten die deze afslankthee gebruiken, kunnen last krijgen van een hoge hartslag en hoofdpijn. Sibutramine en sildenafil zijn verboden in levensmiddelen.

Vogelgriep vastgesteld in Biddinghuizen

2023-07-25 06:34

In Biddinghuizen (gemeente Dronten, provincie Flevoland) is vogelgriep vastgesteld op een biologisch legpluimveebedrijf. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 11.000 leghennen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Lees het hele bericht op de website van de Rijksoverheid. Voor vragen over de ruiming kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, (088) 22 33 700. Voor vragen over beleid rond vogelgriep kunnen journalisten contact opnemen met de woordvoerders van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Beroepsvisser aangehouden voor aalstroperij en bedreigen inspecteurs

2023-07-21 11:21

Een beroepsvisser is in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juli aangehouden op het Ketelmeer. Hij werd tijdens een gezamenlijke actie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en Sportvisserij Oost-Nederland betrapt op het zonder vergunning vissen op aal. Bovendien mag er in Ketelmeer helemaal niet worden gevist in verband met verontreiniging met dioxine.

Nieuwe noodmaatregelen tomatenvirus ToBRFV bij import en handel van zaden en planten per 01-09-2023

2023-07-21 08:47

Om verspreiding van het tomatenvirus ToBRFV tegen te gaan heeft de EU eisen gesteld voor import van zaden en planten van buiten de EU en bij verkeer binnen de EU. De eisen zijn vastgelegd in noodmaatregel (EU) 2020/1191 en zijn geldig tot 30 augustus 2023. Op 1 september gaat de nieuwe noodmaatregel in en zal gelden tot tenminste eind december 2024.

NVWA grijpt in bij Limburgse veehouder, 125 verwaarloosde dieren in bewaring

2023-07-20 10:55

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op dinsdag 18 juli 125 dieren in bewaring genomen bij een Limburgse veehouder. Het gaat om 52 schapen, 21 geiten, 12 runderen, 7 ezels, 1 muildier, 1 pony en 31 verzwakte kippen. De veehouder wordt zowel bestuursrechtelijk als strafrechtelijk aangepakt. De NVWA zal de locatie de komende tijd blijven controleren.

NVWA-IOD doorzoekt mestverwerkende bedrijven in fraudeonderzoek

2023-07-19 07:11

De NVWA-IOD heeft op dinsdag 18 juli 2 woningen en 4 mestverwerkende bedrijven in de provincies Drenthe, Overijssel en Groningen doorzocht. Dat gebeurde in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude met co-vergisters. De mestverwerkende bedrijven worden ervan verdacht facturen te vervalsen en hun mestboekhouding onjuist bij te houden. Rechercheurs hebben op alle doorzochte locaties administratie in beslag genomen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

NVWA neemt duizenden illegale afslankpillen in beslag

2023-07-11 05:00

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft zo'n 8.000 illegale afslankpillen in beslag genomen bij verschillende verkopers. Dat gebeurde tijdens een actieweek gericht op de handel in deze pillen. De pillen worden onder andere verkocht onder de naam Iomax, maar ze worden ook onder andere namen aangeboden als zogeheten 'fatburners'. Uit tests blijkt dat de aangetroffen capsules en tabletten de harddrug amfetamine bevatten. Zulke afslankpillen zijn verboden in Nederland en ze kunnen ernstige bijwerkingen hebben.

Administratie diergeneesmiddelen door veehouders blijft aandachtspunt

2023-07-05 15:10

De registratie van het gebruik van diergeneesmiddelen door veehouders blijft een aandachtspunt. Dat blijkt uit inspecties die de NVWA in 2022 heeft uitgevoerd. Van de 287 inspecties waren er 210 niet akkoord. Tijdens de inspecties bleek met name dat veehouders de administratieve verplichtingen niet goed naleven. Zo werd bijvoorbeeld het logboek niet goed ingevuld, en waren de gegevens op het VKI-formulier niet juist en/of onvolledig.

Vanaf 11 juli intensivering inspecties Mandevilla bestemd voor Verenigd Koninkrijk

2023-06-30 10:41

Het Verenigd Koninkrijk heeft afgelopen half jaar veel vaker de tabakswittevlieg (Bemisia tabaci) aangetroffen op Mandevilla (Dipladenia) uit Nederland. In de eerste 6 maanden van 2022 werd het organisme 8 maal ontdekt. Dit jaar 21 keer terwijl het aantal zendingen Mandevilla in 2023 is afgenomen ten opzichte van vorig jaar. De NVWA heeft daarom, in samenspraak met de keuringsdiensten, besloten de inspecties op Mandevilla soorten te intensiveren vanaf 11 juli 2023.

Tweede R&O-verplichting transport vanwege Afrikaanse varkenspest in Kroatië

2023-06-29 16:29

Vanwege een uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Kroatië op 5 varkenshouderijen, moeten met ingang van 29 juni 2023 vervoermiddelen voor evenhoevigen (varkens, runderen, schapen, geiten of herten) die (leeg of geladen) terugkeren of komen uit Kroatië onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een tweede reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan op een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats, slachthuis of verzamelcentrum.

Vanaf 1 juli handhaving op correcte registraties voor export van hoefdieren en levende dierlijke producten

2023-06-29 09:22

Alle bedrijven die met hoefdieren of levende dierlijke producten zoals sperma de grens overgaan, moeten vanaf 1 juli correct geregistreerd staan in het TRAde Control and Expert System New Technology (TRACESNT). Dit geldt voor verplaatsingen binnen Europa. Ook de gegevens van het ontvangende bedrijf moeten goed geregistreerd staan in dit Europese systeem.

Geen resultaat van onderzoek naar verspreiding fysio 38 en 18 van wratziekte

2023-06-28 13:10

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft afgelopen najaar 8 keer wratziekte in de aardappelteelt vastgesteld. Er is toen aangekondigd dat er onderzoek gedaan zou worden welke fysio’s de veroorzaker waren van de vondsten. Recent is gebleken dat dit onderzoek geen bruikbare uitkomsten heeft opgeleverd. Omdat het onderzoek alleen in het voorjaar uitgevoerd kan worden, betekent dit dat het nog 1 jaar duurt voordat er duidelijkheid komt over de betreffende fysio's. De NVWA heeft sectororganisaties en betrokken telers op de hoogte gebracht.

Nieuwe importeisen groente in verband met Spodoptera frugiperda

2023-06-28 08:24

Op 1 juli 2023 wordt de nieuwe tijdelijke uitvoeringsverordening (EU) 2023/1134 van kracht ter voorkoming van de introductie en verspreiding van Spodoptera frugiperda in de EU. Spodoptera frugiperda, in het Engels 'fall armyworm' genoemd, is een nachtvlinder uit de familie van de uilen. De rups is een belangrijke plaag van meerdere groente- en graangewassen en is in grote delen van de wereld aanwezig.

Vanaf 1 juli nieuw Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen

2023-06-27 11:05

Het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS) wordt op 1 juli 2023 ingetrokken en vervangen door het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen 2023 (WAS2023). Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is hier verantwoordelijk voor. Door deze wijziging wordt het specifieke interventiebeleid voor attractie- en speeltoestellen (SPEC46) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aangepast en aangevuld.

NVWA houdt strikt toezicht op het slachten tijdens het Offerfeest

2023-06-26 07:30

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt ook dit jaar strikt toezicht op het slachten tijdens Eid Al-Adha, ook wel bekend als het Offerfeest. Dat vindt dit jaar plaats van 28 tot en met 30 juni. In de 38 deelnemende slachthuizen zijn dierenartsen van de NVWA en hun officiële assistenten permanent aanwezig om toe te zien op naleving van de regels voor het slachten. Daarnaast zijn de NVWA en de politie extra alert op illegale slachtactiviteiten buiten de slachthuizen.

NVWA in 2022: de wereld verandert en het toezicht verandert mee

2023-06-22 11:42

Vandaag publiceert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) haar Jaarbeeld 2022. Hierin vertelt de NVWA, zoals elk jaar, over de belangrijkste resultaten en gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Daarnaast legt de NVWA verantwoording af over de resultaten van het werk.

Registratieplicht varkens belangrijker dan ooit

2023-06-13 08:36

Het op tijd melden van de aan- en afvoer van varkens in het Identificatie- en Registratiesysteem (I&R) blijft een aandachtspunt voor varkenshouderijen. Uit inspecties van de NVWA blijkt dat meer dan de helft van de eerder gecontroleerde varkenshouders meldingen te laat doorgeven. Deze bedrijven hebben een boete gekregen van 1.500 euro.

Risico's van uitheemse mierensoorten in kaart gebracht

2023-06-12 06:48

Het aantal soorten en vindplaatsen van uitheemse mieren neemt toe. Het was onbekend welk effect ze kunnen hebben op de biodiversiteit en ecosystemen in Nederland. Daarom heeft Bureau Risicobeoordeling & onderzoek (BuRO) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de Radboud Universiteit opdracht gegeven voor een risicoscan van uitheemse mierensoorten in Nederland.

Extra aandacht voor bescherming van de dieren tegen hitte

2023-06-07 14:00

Het is lekker weer en de temperatuur loopt op de komende dagen. Vanuit de NVWA voeren we in warme periodes controles uit bij veehouderijen en andere bedrijven waarbij er extra aandacht is voor de bescherming van de dieren tegen de hitte. We controleren of dieren in de wei voldoende beschermd worden tegen hitte en of er voldoende aandacht is voor goede klimaatbeheersing in stallen. Daarnaast zijn er extra controles op veetransporten als het warmer is dan 27 graden Celsius.