HACCP oplossing, samen werken aan voedselveiligheid!

Kwaliteit: klanten die terug komen en niet uw producten!

Hygiënecodes per sector

Een hygiënecode is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan, opgesteld door de sector. In deze gids vindt u de regels om de voedselveiligheid en de hygiëne te bewaken. Vraag de hygiënecode op bij uw brancheorganisatie. (Oktober 2023)


Overzicht door NVWA erkende hygiënecodes per sector

Akkerbouw (plantmateriaal, verwerkte producten)

Detailhandel

Dranken, wijn, horecabenodigdheden

Eieren (handel, pakstations, grossiers)

Granen, maalderijen, peulvruchten, zaden

Horeca

Slachterijen, slagerijen en poeliers

Suiker

Transport en logistiek

Tuinbouw (teelt, productverwerking, verkoop)

Vis

Visafslagen

  • Hygiënecode voor hygiënisch werken in visafslagen (u kunt deze opvragen bij de brancheorganisatie Nederlandse Organisatie Vis Afslagen)

Zorginstellingen

Zuivelverkoop (detailhandel, boerderij)

ALLE HYGIËNECODES EN DE REGISTRATIE:


Al deze hygiënecodes hebben bepaalde registratie plicht. Denk bijvoorbeeld aan je schoonmaakplan, temperaturen van bereidingen of traceerbaarheid. Je kunt dit op papier gaan doen maar er is nu een geweldig online (APP) programma Hygiënecode Online. Deze oplossing laat dagelijks zien wat je verplichte taken en metingen zijn. Wil je eens zien en ervaren wat dit voorstel? Klik hier en vraag simpel je proefaccount aan voor 14 dagen.