HACCP oplossing en meer!
JE HACCP COMPLEET DIGITAAL!

POC-controlebureau:

De NVWA heeft onze aanvraag in behandeling om POC( Privaat Orgaan Controlesysteem) controlebureau te worden. Iets wat al lang in de pen zat maar nu echt is aangevraagd. We hebben heel de controle geheel digitaal. Van je complete registratie in Hygiënecode Online. En je complete temperatuurcontrole 24/7. Je ongedierte bestrijding 24/7 en het complete digitale audit programma wat laat zien of u voldoet aan alle eisen.


Voordelen voor u als  POC-locaties

Aangemerkt worden als POC-locatie heeft de volgende voordelen:

  • U krijgt een keurmerk van ons. Daarmee toont u aan dat u aan de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid voldoet.
  • U valt onder aangepast NVWA-toezicht.
  • U krijgt het stempel ‘voldoet’ als NVWA inspectieresultaten openbaar maken. Voorwaarde is dat u valt onder bepaalde SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling volgens de Kamer van Koophandel) genoemd in de Gezondheidswet.

Voorwaarden om een POC-locatie te worden

U kunt aangemerkt worden als POC-locatie als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U werkt volgens een goedgekeurde hygiënecode; u heeft geen eigen HACCP-plan of een zelfbedachte aanvulling daarop. En werkt digitaal met Hygiënecode Online.
  • U heeft geen EG-erkenning; voor erkende bedrijven geldt een ander soort toezicht.
  • U levert meer dan 50 procent rechtstreeks aan de consument.

Wij zijn nu in gesprek en zijn nu verder ons beleid aan het aanpassen voor de volgende stap. Ons bedrijf word ook uit gebreid met verschillende functies. (sollicitaties zijn welkom) Samen willen we werken aan voedsel veiligen bedrijven. Met de ondernemers die voedsel veiligheid het een onderdeel vinden van hun KWALITEIT!

Wie wil er nu al meer info?  Of wil samen met ons de stappen gaan zetten naar een VEILIG BEDRIJF? Mail ons uw gegevens en we gaan samen aan de slag.

NVWA - Nieuwsberichten

https://www.nvwa.nl/

Nieuwsberichten op NVWA

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Lutjegast

2020-11-1014:58

In Lutjegast (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen) is bij een legbedrijf met kippen vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf liggen geen andere bedrijven. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. In totaal gaat het om circa 48.000 kippen. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De status van Plant Health Protected Zones na Brexit: waar kunt u rekening mee houden?

2020-11-0911:16

Brexit - het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie - heeft gevolgen voor u als handelaar in planten of plantaardige producten. Heeft u bijvoorbeeld afnemers van planten of plantaardige producten in het VK? Dan kunnen u en uw leverancier spoedig te maken krijgen met nieuwe documenteisen.

Landbouwhuisdieren en Brexit

2020-11-0911:09

Handelt u in levende landbouwhuisdieren, zoals schapen, koeien en paarden? En vervoert u deze tussen het Verenigd Koninkrijk en andere landen van de Europese Unie? Zoals bekend hoeven ze dan vóór 1 januari 2021 niet gekeurd te worden als ze - komend vanuit het Verenigd Koninkrijk - de grens passeren.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Puiflijk

2020-11-0507:36

In Puiflijk (gemeente Druten) is bij een bedrijf met legpluimvee vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van vogelgriep. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf ligt één ander bedrijf. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden het besmette bedrijf en het bedrijf dat binnen het 1 kilometer gebied ligt geruimd. Op het besmette bedrijf gaat het om circa 100.000 leghennen. Het andere bedrijf heeft 115.000 opfokleghennen. De ruimingen worden uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

NVWA deelt beschikbare informatie ToBRFV ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek

2020-11-0213:16

Het Nationaal Referentiecentrum fytosanitair (NRC-fyto) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft beschikbare informatie over besmettingen met het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) verzameld in een interactieve webtool. Door beschikbare informatie te delen en internationale collega-wetenschappers uit te nodigen hun gegevens aan de webtool toe te voegen neemt de NVWA het voortouw bij het onderzoek naar de diversiteit en de verspreiding van dit virus. Het tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) is een plantenziekte die tomaat, paprika en Spaanse peper kan aantasten. Voor mensen en dieren is het niet gevaarlijk.

3
 
 
 
 
E-mailen
Bellen