HACCP oplossing en meer!
JE HACCP COMPLEET DIGITAAL!

POC-controlebureau:

De NVWA heeft onze aanvraag in behandeling om POC( Privaat Orgaan Controlesysteem) controlebureau te worden. Iets wat al lang in de pen zat maar nu echt is aangevraagd. We hebben heel de controle geheel digitaal. Van je complete registratie in Hygiënecode Online. En je complete temperatuurcontrole 24/7. Je ongedierte bestrijding 24/7 en het complete digitale audit programma wat laat zien of u voldoet aan alle eisen.


Voordelen voor u als  POC-locaties

Aangemerkt worden als POC-locatie heeft de volgende voordelen:

  • U krijgt een keurmerk van ons. Daarmee toont u aan dat u aan de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid voldoet.
  • U valt onder aangepast NVWA-toezicht.
  • U krijgt het stempel ‘voldoet’ als NVWA inspectieresultaten openbaar maken. Voorwaarde is dat u valt onder bepaalde SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling volgens de Kamer van Koophandel) genoemd in de Gezondheidswet.

Voorwaarden om een POC-locatie te worden

U kunt aangemerkt worden als POC-locatie als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U werkt volgens een goedgekeurde hygiënecode; u heeft geen eigen HACCP-plan of een zelfbedachte aanvulling daarop. En werkt digitaal met Hygiënecode Online.
  • U heeft geen EG-erkenning; voor erkende bedrijven geldt een ander soort toezicht.
  • U levert meer dan 50 procent rechtstreeks aan de consument.

NVWA - Nieuwsberichten

https://www.nvwa.nl/

Nieuwsberichten op NVWA

Landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

2020-10-2216:16

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden.

Aangepaste steekproefgroottes bij import plantaardig materiaal

2020-10-2111:51

Inspecteurs gaan vanaf 15 november 2020 werken volgens een nieuwe versie van de tabel ‘steekproeven bij import’. Van iedere zending plantaardig materiaal wordt een gedeelte bekeken door een inspecteur van de NVWA, of van een van de plantaardige keuringsdiensten. Op basis van die steekproeven kunnen inspecteurs oordelen over de mogelijke aanwezigheid van ongewenste organismen in een zending. Alleen wanneer een zending geen ziekten en plaagorganismen bevat, mag deze worden ingevoerd in de Europese Unie.

Terughaalactie producten met verontreinigd sesamzaad afkomstig uit India

2020-10-1314:52

Bedrijven die verontreinigd sesamzaad, afkomstig van meerdere leveranciers uit India, hebben geïmporteerd of verhandeld, moeten dat direct uit de handel halen. Ook producten die hierdoor niet aan de gestelde veiligheidsnorm voldoen moeten worden teruggehaald. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de betrokken bedrijven hiervan op de hoogte gesteld. Het gaat om een maatregel die ook andere EU-landen nemen. De bedrijven die verontreinigd sesamzaad of producten waarin dit is verwerkt hebben verhandeld of verkocht, zijn op dit moment bezig de verontreinigde producten terug te halen.

Boetes en dagvaardingen voor meer dan 100 veehouders vanwege strafbare feiten met meerlingen

2020-10-0512:17

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft aan circa 100 rundveehouders boetes opgelegd tussen de 700 en bijna 24.000 euro. Het OM verwijt de rundveehouders strafbare feiten met de registratie van dieren, waardoor het leek of er minder melkkoeien waren. De veehouders zouden hierdoor een onterecht voordeel hebben gehaald, want een aantal veehouders ontving ten onrechte subsidie van de RVO voor vermindering van het vee. Ook konden ze besparen op de mestafzet. Circa 20 veehouders zullen worden gedagvaard door het OM.

Partij niet-traceerbare garnalen vernietigd in fraudeonderzoek

2020-10-0111:02

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een handelaar in garnalen opdracht gegeven een partij 10.500 kilo garnalen te vernietigen omdat de herkomst van de garnalen niet met de benodigde documentatie aangetoond kon worden. Om de voedselveiligheid te waarborgen moet de herkomst van levensmiddelen altijd traceerbaar zijn. Omdat dit bij deze garnalen niet het geval was heeft de eigenaar op dinsdag 29 september 2020 afstand van de garnalen gedaan en zullen de garnalen worden vernietigd.

<
1
 
 
 
 
E-mailen
Bellen