HACCP oplossing en meer!
JE HACCP COMPLEET DIGITAAL!

POC-controlebureau:

De NVWA heeft onze aanvraag in behandeling om POC( Privaat Orgaan Controlesysteem) controlebureau te worden. Iets wat al lang in de pen zat maar nu echt is aangevraagd. We hebben heel de controle geheel digitaal. Van je complete registratie in Hygiënecode Online. En je complete temperatuurcontrole 24/7. Je ongedierte bestrijding 24/7 en het complete digitale audit programma wat laat zien of u voldoet aan alle eisen.


Voordelen voor u als  POC-locaties

Aangemerkt worden als POC-locatie heeft de volgende voordelen:

  • U krijgt een keurmerk van ons. Daarmee toont u aan dat u aan de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid voldoet.
  • U valt onder aangepast NVWA-toezicht.
  • U krijgt het stempel ‘voldoet’ als NVWA inspectieresultaten openbaar maken. Voorwaarde is dat u valt onder bepaalde SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling volgens de Kamer van Koophandel) genoemd in de Gezondheidswet.

Voorwaarden om een POC-locatie te worden

U kunt aangemerkt worden als POC-locatie als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U werkt volgens een goedgekeurde hygiënecode; u heeft geen eigen HACCP-plan of een zelfbedachte aanvulling daarop. En werkt digitaal met Hygiënecode Online.
  • U heeft geen EG-erkenning; voor erkende bedrijven geldt een ander soort toezicht.
  • U levert meer dan 50 procent rechtstreeks aan de consument.

NVWA - Nieuwsberichten

https://www.nvwa.nl/

Nieuwsberichten op NVWA

Nieuwe noodmaatregelen ToBRFV

2020-09-2912:56

De Europese Commissie heeft 15 augustus jl. aangescherpte noodmaatregelen afgekondigd om nieuwe introducties en verspreiding van ToBRFV tegen te gaan. Deze maatregelen zijn van toepassing bij zowel import als intern verkeer en vervangen de eerdere maatregelen van september 2019.

NVWA controleert op R&O veewagens vanwege risico Afrikaanse varkenspest

2020-09-1113:31

Gezien de dreiging van Afrikaanse varkenspest vanuit Oost-Europa en Duitsland voert de NVWA extra controles uit op het juist reinigen en ontsmetten (R&O) van veewagens bij terugkeer naar Nederland. Samen met diverse sectorpartijen heeft de NVWA een brochure opgesteld voor vervoerders, die onder andere ingaat op het gebruik van toegestane desinfectiemiddelen in diertransportmiddelen.

NVWA stuit dankzij oplettende getuige op illegale handel in diergeneesmiddelen

2020-09-0908:40

Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op maandag 7 september een man aangehouden die wordt verdacht van illegale handel in diergeneesmiddelen. De NVWA kwam de vermoedelijke illegale handel op het spoor dankzij een oplettende getuige. Bij doorzoeking van de woning en een bedrijfspand van de verdachte in Noord-Holland hebben rechercheurs en inspecteurs van de NVWA vervolgens een aanzienlijke hoeveelheid diergeneesmiddelen en 30 duizend euro aan contant geld in beslag genomen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ontwikkelingen en stand van zaken ToBRFV

2020-08-2713:56

Er heeft zich in de afgelopen periode een aantal ontwikkelingen voorgedaan in de bestrijding van het tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV). Het betreft hier zowel tomatentelers, zaadbedrijven als detectietoetsen.

NVWA-inspectieresultaten per 1 september 2020 sneller openbaar

2020-08-2610:43

Per 1 september 2020 verandert er iets in de openbaarmaking van inspectieresultaten van de NVWA. Dan treden namelijk zowel de beleidsregel openbaarmaking NVWA en het Besluit openbaarmaking toezicht- en uitvoeringsgegevens Gezondheidswet en Jeugdwet in werking. Het besluit biedt de NVWA de mogelijkheid om inspectieresultaten - veel meer dan voorheen - sneller met naam en toenaam naar buiten te brengen. Zo zullen bijvoorbeeld de inspectieresultaten van alle horeca in Nederland zichtbaar worden.

2
 
 
 
 
E-mailen
Bellen