HACCP oplossing en meer!
JE HACCP COMPLEET DIGITAAL!

POC-controlebureau:

De NVWA heeft onze aanvraag in behandeling om POC( Privaat Orgaan Controlesysteem) controlebureau te worden. Iets wat al lang in de pen zat maar nu echt is aangevraagd. We hebben heel de controle geheel digitaal. Van je complete registratie in Hygiënecode Online. En je complete temperatuurcontrole 24/7. Je ongedierte bestrijding 24/7 en het complete digitale audit programma wat laat zien of u voldoet aan alle eisen.


Voordelen voor u als  POC-locaties

Aangemerkt worden als POC-locatie heeft de volgende voordelen:

  • U krijgt een keurmerk van ons. Daarmee toont u aan dat u aan de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid voldoet.
  • U valt onder aangepast NVWA-toezicht.
  • U krijgt het stempel ‘voldoet’ als NVWA inspectieresultaten openbaar maken. Voorwaarde is dat u valt onder bepaalde SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling volgens de Kamer van Koophandel) genoemd in de Gezondheidswet.

Voorwaarden om een POC-locatie te worden

U kunt aangemerkt worden als POC-locatie als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U werkt volgens een goedgekeurde hygiënecode; u heeft geen eigen HACCP-plan of een zelfbedachte aanvulling daarop. En werkt digitaal met Hygiënecode Online.
  • U heeft geen EG-erkenning; voor erkende bedrijven geldt een ander soort toezicht.
  • U levert meer dan 50 procent rechtstreeks aan de consument.

Wij zijn nu in gesprek en zijn nu verder ons beleid aan het aanpassen voor de volgende stap. Ons bedrijf word ook uit gebreid met verschillende functies. (sollicitaties zijn welkom) Samen willen we werken aan voedsel veiligen bedrijven. Met de ondernemers die voedsel veiligheid het een onderdeel vinden van hun KWALITEIT!

Wie wil er nu al meer info?  Of wil samen met ons de stappen gaan zetten naar een VEILIG BEDRIJF? Mail ons uw gegevens en we gaan samen aan de slag.

NVWA - Nieuwsberichten

https://www.nvwa.nl/

Nieuwsberichten op NVWA

Veel varkenshouders registreren aan- en afvoer van varkens te laat in I&R-systeem

2020-12-1710:36

Het op tijd melden van de aan- en afvoer van varkens in het Identificatie en Registratiesysteem (I&R) blijft een belangrijk aandachtspunt. Dat blijkt uit administratieve inspecties die Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2020 bij varkenshouders heeft uitgevoerd. Het tijdig melden van verplaatsingen van dieren is van groot belang; dieren moeten bij een dierziekte-uitbraak, zoals Afrikaanse varkenspest, namelijk onmiddellijk kunnen worden getraceerd.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Buitenpost

2020-12-1513:51

In Buitenpost (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland) is bij een vermeerderingsbedrijf met kippen vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf liggen geen andere bedrijven. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. In totaal gaat het om circa 28.000 kippen. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Lees het hele bericht op de website van Rijksoverheid.nl

NVWA ontdekt onbekende variant wratziekte in Noord-Oost Nederland

2020-12-1113:00

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een onbekende variant van wratziekte ontdekt op de onlangs met wratziekte besmet bevonden landbouwpercelen in de gemeente Stadskanaal. De nieuwe variant kan gevolgen hebben voor de beheersing van wratziekte in Noord-Oost Nederland, waar sprake is van intensieve aardappelteelt. De NVWA verricht nader onderzoek naar de herkomst van de besmetting en de mogelijkheden voor een gerichte aanpak. Wratziekte is een plantenziekte die wordt veroorzaakt door de schimmel Synchytrium endobioticum en is niet schadelijk voor mensen of dieren.

Vogelgriep vastgesteld bij leghennenbedrijf Den Bommel

2020-12-1013:27

In Den Bommel (gemeente Goeree-Overflakkee, provincie Zuid-Holland) is bij een bedrijf met leghennen vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een laagpathogene variant van de vogelgriep. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. In totaal gaat het om circa 25.000 kippen. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Man verkoopt illegale gewasbeschermingsmiddelen, NVWA grijpt in

2020-12-1010:52

Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben dinsdag 8 december ongeveer 100 liter niet in Nederland toegelaten gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen bij een inwoner van de gemeente Hoogeveen. De man wordt verdacht van het voorhanden hebben en online verhandelen van deze illegale middelen.

3
 
 
 
 
E-mailen
Bellen