HACCP oplossing en meer!
JE HACCP COMPLEET DIGITAAL!

POC-controlebureau:

De NVWA heeft onze aanvraag in behandeling om POC( Privaat Orgaan Controlesysteem) controlebureau te worden. Iets wat al lang in de pen zat maar nu echt is aangevraagd. We hebben heel de controle geheel digitaliseert en de registratie App is daar een hulpmiddel bij. Voor je complete registratie gebruik je Hygiënecode Online. En je complete temperatuur controle 24/7. Je ongedierte bestrijding 24/7 en het complete digitale audit programma wat laat zien of u voldoet aan alle eisen. Dus alles samen geeft aan dat de gehele systematiek in uw bedrijf, door hiermee  aan te tonen dat u structureel en in hoge mate voldoen aan de naleving en een juiste invulling geeft aan de betreffende hygienecode. (Voedselveilig werken)


Voordelen voor u als  POC-locaties

NVWA

Aangemerkt worden als POC-locatie heeft de volgende voordelen:

  • U krijgt een keurmerk van ons. Daarmee toont u aan dat u aan de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid voldoet.
  • U valt onder aangepast NVWA-toezicht.
  • U krijgt het stempel ‘voldoet’ als NVWA inspectieresultaten openbaar maken. Voorwaarde is dat u valt onder bepaalde SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling volgens de Kamer van Koophandel) genoemd in de Gezondheidswet.

Voorwaarden om een POC-locatie te worden

U kunt aangemerkt worden als POC-locatie als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U werkt volgens een goedgekeurde hygiënecode; u heeft geen eigen HACCP-plan of een zelfbedachte aanvulling daarop. En werkt digitaal met Hygiënecode Online.
  • U heeft geen EG-erkenning; voor erkende bedrijven geldt een ander soort toezicht.
  • U levert meer dan 50 procent rechtstreeks aan de consument.


HACCP Oplossing B.V. als POC bedrijf.

Voordat we een POC-controlebureau zijn. Moeten we nog stappen zetten. Wij zijn nu in gesprek met NVWA en zijn nu verder ons beleid aan het aanpassen voor de volgende stap in het stappen plan van private kwaliteitssystemen NVWA. Samen met verschillende bedrijven in de slagers wereld zijn we aan het kijken naar de juiste controle traject. Daarom zijn we altijd opzoek naar bedrijven die hieraan mee willen werken.

Ons bedrijf word ook uitgebreid met verschillende functies. (sollicitaties zijn welkom) Samen willen we werken aan voedsel veilige bedrijven. Met de ondernemers die voedsel veiligheid het een onderdeel vinden van hun KWALITEIT!

Wie wil er nu al meer info?  Of wil samen met ons de stappen gaan zetten naar een VEILIG BEDRIJF? Mail ons uw gegevens en we gaan samen aan de slag.

NVWA - Nieuwsberichten

https://www.nvwa.nl/

Nieuwsberichten op NVWA

NVWA zet toezicht op additieven in vleesbereidingen en -producten voort

2021-04-0812:55

Vleesverwerkende bedrijven moeten waar nodig de receptuur en de etiketten van de vleesbereidingen die zij verkopen aanpassen zodat zij voldoen aan de Europese regels voor het gebruik van additieven (E-nummers) in vleesbereidingen en vleesproducten. Dat is het gevolg van een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) waaruit blijkt dat de NVWA de Europese definities van vleesbereidingen en vleesproducten juist heeft geïnterpreteerd. De NVWA heeft met de branchevereniging VNV afgesproken dat hun leden tot 1 oktober 2021 de tijd hebben om de receptuur van hun vleesbereidingen aan te passen aan de wettelijke eisen, voor zover deze nog niet aan de eisen voldeden. Na 1 oktober zal de NVWA het toezicht op additieven in vleesbereidingen weer voortzetten en handhavend optreden bij overtredingen.

NVWA: kwart onderzochte kinderbedjes zeer onveilig

2021-04-0104:00

Bij 5 van de 20 kinderbedjes die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vorig jaar onderzocht, is sprake van ernstig veiligheidsrisico. De tekortkomingen die werden geconstateerd, leveren een reële kans op beknelling van ledematen, hoofdletsel of verstikkingsgevaar. De NVWA adviseert ouders en/of verzorgers deze kinderbedjes niet te gebruiken voor kinderen tot 4 jaar. Bij 3 andere onderzochte kinderbedjes werden minder risicovolle tekortkomingen geconstateerd. De verkoop van alle 8 kinderbedjes is verboden. Op de website van de NVWA staat een overzicht met foto’s van de onderzochte kinderbedden op merknaam dat consumenten kunnen raadplegen. Op de site van Veiligheid.nl kunnen ouders en verzorgers lezen waar ze op kunnen letten bij de aankoop van een kinderbed.

NVWA en politie nemen illegaal gevangen vogels in beslag

2021-03-3013:29

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie hebben dinsdag 30 maart 19 vogels in beslag genomen. Dat gebeurde bij de doorzoeking van 2 woningen en een bedrijfspand in de omgeving van Almelo. Het gaat om putters. De vogels zijn vermoedelijk illegaal in het wild gevangen en bedoeld voor de verkoop. Een gespecialiseerd zoekteam van Defensie trof 7.800 euro aan contant geld aan. Het geld is in beslag genomen.  

Bemonstering geïmporteerde tomaten- en paprikazaden gaat van start

2021-03-2414:41

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft opdracht gegeven aan de keuringsdiensten om per 1 april 2021 importmonsters te nemen van tomaten- en paprikazaden. Er geldt een verplichting voor exporterende landen om aan te tonen dat deze partijen vrij zijn van de plantenziekte Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV). De EU noodmaatregel 2020/1191 legt vast wat er moet gebeuren om de insleep en verspreiding van ToBRFV te voorkomen. De bemonsterde partij mag niet de markt op voordat er een negatieve toetsuitslag is en de importeur zal hier voortaan voor moeten betalen.

NVWA publiceert handboek Voedings- en gezondheidsclaims

2021-03-1907:34

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Handboek Voedings- en gezondheidsclaims gepubliceerd. Claims kunnen voorkomen op etiketten van levensmiddelen, maar ook in folders, op websites en in (sociale) media. Claims, inclusief voedings- en gezondheidsclaims, zijn een vrijwillige vorm van voedselinformatie. Vrijwillige voedselinformatie mag nooit misleidend, verwarrend of dubbelzinnig zijn. Voor voedings- en gezondheidsclaims zijn nadere regels uitgewerkt op basis van de EU Claimsverordening (EG) Nr. 1924/2006.

<
1
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info